Версія для друку

11.10.2019 Настановна конференція учнів-членів МАН України

15 жовтня 2019, 5:31 am Автор 
Опубліковано в Новини ФЕБА НАУ
Прочитано 815 разів Останнє редагування Вівторок, 15 жовтня 2019 05:34

11 жовтня 2019 року в Національному авіаційному відбулася Настановна конференція учнів-членів МАН України в межах партнерських зв’язків із Малою академією наук України та її териториальними відділеннями із урахуванням наукових інтересів слухачів. В університет завітали понад 250 учнів Київщини.
Конференцію проведено на запит відділу освіти Васильківської районної державної адміністрації, відділу освіту виконавчого комітету Канівської міської ради, закладів середньої освіти м. Києва і м. Фастова.
Відкрив пленарне засідання проректор А. Гудманян, який відзначив важливість залучення обдарованої учнівської молоді до написання науково-дослідницких робіт під керівництвом науковців університету. Він побажав школярам зробити правильний професійний вибір, здивувати світ власними новими досягненнями й відкриттями; віри у власні сили, наполегливості, реалізації планів і задумів, плідної роботи, творчої наснаги та вагомих здобутків у науці.
Директор ННІІОТ Наталія Муранова презентувала програму «Обдарована особистість», що передбачає інноваційний підхід до роботи з учнівською молоддю саме на базі НАУ із використанням його потужного наукового та кадрового потенціалу, матеріально-технічної бази, науково-дослідних лабораторій, обладнання, а також ресурсів Науково-технічної бібліотеки. Вона також акцентувала увагу присутніх та наукових керівників на реалізації наукових, освітніх та профорієнтаційних проектів НАУ.
Про складові написання науково-дослідницької роботи учнів-членів МАН України розповіла у доповіді Любов Терехова, методист Національного центру «Мала академія наук України», кандидат філософських наук.
У ході пленарного засідання від відділу освіти Васильківської районної державної адміністрації виступила методист Валентина Краснікова, яка вручила Подяку НАУ за організацію та проведення Настановної конференції.
Програма конференції передбачала роботу 12-ти відділень: філософії, суспільствознавства та історії; наук про Землю; фізики та астрономії; технічних наук; математики; економіки; комп’ютерних наук; хімії та біології; екології та аграрних наук; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства; мовознавства, що відбувалися на базі ННІІОТ та факультетів ФЕБІТ, ФАЕТ, ФККПІ, ФЕБА.

На факультеті економіки та бізнес-адміністрування, кафедрою економіки та бізнес-технологій було проведено ділову гру "Я-підприємець". Доцент кафедри О.Школенко тепло поздоровила переможців.

Кмітливі юні манівці отримали необхідну інформацію та рекомендації науковців щодо написання та захисту науково-дослідницьких робіт; нові знання з різних галузей науки і техніки.
І нехай, саме такі Конференції стануть чудовою нагодою для юних науковців дізнатися щось нове, цікаве, неординарне; поділитися з іншими своїми ідеями, новаціями, відкриттями та знайти зацікавлених науковців, які допоможуть втілити їх у життя.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)