21.06.2023 на кафедрі фінансів, обліку та оподаткування Факультету економіки та бізнес-адміністрування відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів першого рівня освіти.

21 червня 2023, 8:08 pm Автор 
Прочитано 78 разів

21.06.2023 на кафедрі фінансів, обліку та оподаткування Факультету економіки та бізнес-адміністрування відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів першого рівня освіти. Для проведення захисту було створено екзаменаційну комісію в складі: голови - Шульги Світлани Володимирівни (проректор з науково-педагогічної та фінансово-економічної роботи Національної академії статистики, обліку та аудиту, д.е.н., доцент, професор  кафедри обліку, аудиту та оподаткування) та членів комісії Бондаренко Ольги Михайлівни (к.е.н., доцент), Афанас'євої Інни Іванівни (к.е.н., доцент), Стельмашенко Олени Олександрівни (к.е.н., доцент), Салькової Ірини Юріївни (к.е.н., доцент).

Роботу екзаменаційної комісії розпочав декан Факультету економіки та бізнес-адміністрування -  д.е.н, професор Сергій Францович Смерічевський. Він зазначив, що до захисту кваліфікаційних робіт допущено 12 здобувачів вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» освітньо-професійної програми «Облік і аудит», які всі успішно виконали навчальний план підготовки, мають високий рівень унікальності кваліфікаційних робіт. Захист кваліфікаційних робіт відбувся в режими онлайн з використанням програмного забезпечення Google meet і супроводжувався презентаціями, розробленими в Microsoft Power Point.

Усі представлені кваліфікаційні роботи стосувалися актуальних тем сьогодення та виконані на базі конкретних підприємств України. Окремі положення та пропозиції, викладені у дослідженнях, впровадженні в обліково-аналітичну та контрольну діяльність суб’єктів господарювання, що підтверджується відповідними довідками. Під час написання кваліфікаційних робіт здобувачами використано сучасні методи дослідження та економічні розрахунки, наведено реальні, достовірні дані, які повністю відображають усі аспекти діяльності об’єктів дослідження, сформовано самостійні і оригінальні висновки та пропозиції, які є результатом кропіткої роботи здобувачів та їх наукових керівників. Більшість  кваліфікаційних робіт, представлених до захисту, мають апробацію у закордонних і вітчизняних наукових фахових виданнях та на науково-практичних конференціях.

Екзаменаційною комісією було відзначено, що здобувачі вищої освіти мають високий рівень володіння обраними темами кваліфікаційних робіт, загальними поняттями, забезпечили якісний та доступний формат написання роботи згідно методичних рекомендацій. Крім того, всі кваліфікаційні роботи мають оригінальний характер і свідчать про високий ступінь освітньо-професійної підготовки здобувачів. У процесі захисту вони переконливо та логічно викладали основні результати свого дослідження, обізнано та обґрунтовано відповідали на питання членів екзаменаційної комісії, показали високий рівень компетенцій і практичних навичок, що надбали під час навчання.

Здобувачі вищої освіти групи ОА-415Б продемонстрували  високий рівень написання і захисту кваліфікаційних робіт, оскільки 5 з них (41,7%) було захищено на оцінку «відмінно» та 6 (50%) на оцінку «добре». За результатами навчання та захисту кваліфікаційних робіт рішенням екзаменаційної комісії кваліфікацію бакалавр з обліку та оподаткування присвоєно 12 випускникам. Диплом з відзнакою отримають: Галушко Л.О., Роженко М.В., Руденко Д.В.

 

Від щирого серця вітаємо наших випускників із успішним захистом кваліфікаційних робіт та здобуттям освітнього ступеня «Бакалавр». Пишаємось вами, бажаємо подальших успіхів і плідної професійної діяльності!

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається